Sivut

5.12.2013

Ohje: kuorintavoide karitevoista ja sokerista. Niin luomua että kelpaa vaikka välipalaksi!


Tämä ohje kuuluu samaan sarjaan jalkavoiteen ja vartalovoin kanssa. Tietopaketti karitevoista eli sheavoista löytyy täältä.

Jos karitevoi-vartalovoide saa ihon pehmeäksi kuin vauvan pylly, mitä tapahtuu kun siihen yhdistetään kuoriva ominaisuus? Ihmeitä, tietenkin. Annoin kuorintavoidetta lahjaksi perheelle ja ystäville jo viime vuonna. Joulun jälkeen äitini raportoi että iho tuntui selvästi pehmeämmältä vielä kolme päivää käytön jälkeen.


Kuten aitoon Pingurun-tyyliin kuuluu, tämäkään ei sujunut kuten eräässä nimeltämainitsemattomassa, suomenruotsalaisessa askarteluohjelmassa. Nämä voiteet on nimittäin tehty jo vuosi sitten. En kuitenkaan saanut aikaiseksi tehdä niistä postausta heti joulukuussa, ja ennen kuin huomasinkaan, kevät teki tuloaan ja kahvipavunsävyiset kuvat tuntuivat aivan liian jouluisilta. No, olipa ainakin valmiita kuvia tätä joulua varten eikä tarvinnut kuin tarkistaa ohje ja näpytellä teksti.




Koska iho jää kuorinnan jäljiltä rasvaiseksi, se on parasta tehdä illalla. Pese itsesi ensin normaalisti suihkussa tai saunassa ja käytä kuorintavoidetta viimeiseksi. Ota voidetta kouraasi reilusti ja hiero sitä joka puolelle vartaloasi. Suihkuta lopuksi kuorivat rakeet lämpimällä vedellä pois, pyyhi itsesi kuivaksi ja pue päälle mukavat vaatteet. Rasvainen tunne häviää iholta aamuun mennessä ja (toistan itseäni, tiedän, mutta on ihan pakko) tilalla on uskomaton pehmeys.


Tarvikkeet:

  • 250 g karitevoita
  • 80-100 g oliiviöljyä tai muuta kasviöljyä
  • 1 rkl maizenaa tai perunajauhoa (tekee voiteesta helpommin käsiteltävää ja vähemmän rasvaisen tuntuista)
  • 1-2 desiä kuorivia aineita, esimerkiksi sokeria, jauhettua kahvia tms.
  • 20-30 tippaa eteerisiä öljyjä (ei pakollinen) Oranssissa kuorintavoiteessa on tuoksuna ainoastaan appelsiiniöljyä. Ruskeassa kuorintavoiteessa ei ole kahvin lisäksi muita tuoksua antavia aineita.
  • Pigmenttijauhetta, esim micaa (ei pakollinen)


Vinkkejä: Kuoriviksi aineiksi sopivat sokerin ja kahvin lisäksi myös suola, raastettu sitrushedelmän kuori, hienonnetut kuivatut yrtit ja pikkukiviä lukuunottamatta melkein mikä tahansa. Pidä vain huolta että aineet ovat täysin kuivia, niin voide ei pilaannu. Suola tekee iholle tosi hyvää, mutta saattaa kirvellä jos ihossa on pieniä haavoja tai se on karvojen ajelun jäljiltä herkkä.




Ohje:

1. Laita huoneenlämpöinen tai vähän sulatettu karitevoi astiaan ja lisää öljy. 
2. Vaahdota seosta sähkövatkaimella kunnes se alkaa muistuttaa paksua kermavaahtoa.
3. Lisää tässä vaiheessa maissitärkkelys, pigmentti ja eteeriset öljyt, jos haluat käyttää niitä.
4. Lisää kuorivat aineet ja sekoita ne vaahdon joukkoon käsin.
5. Lusikoi kuorintavoide puhtaisiin lasipurkkeihin ja puhdista purkin reunat kankaalla tai talouspaperilla.







Tein kahvikuorintaa varten hienot, printattavat etiketitkin. Käytäntö opetti kuitenkin, että suihkussa käytettävään tuotteeseen ne eivät oikein sovi, vaan liukenevat pois melkein samantien. Toisaalta etiketit voi päällystää kontaktimuovilla tai liimata lahjan yhteydessä annettavaan korttiin, joten täysin hyödyttömät ne eivät ole.






Jos aiot tehdä karitevoi-kosmetiikkaa, kannattaa raaka-aineet tilata pian. Saippuapajalta osattiin kertoa että 18.12. tehdyt tilaukset ehtivät vielä perille ennen joulua. Muista silti varata aikaa myös tekemiselle.

Onko joku ehtinyt jo kokeilla karitevoi-ohjeita tai suunnitella niiden kokeilemista? Kertokaahan kokemuksianne tai vaikka ideoita siitä, mitä kuorintavoiteen sekaan voisi laittaa.

6 kommenttia:

  1. Jos iho jää kuorinnan jälkeen rasvaiseksi, niin tämähän on taivaanlahja atoopikoille? Vai onko joku ehtinyt kokeilemaan tai kommentoimaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Täytyykin suositella tuttavapiirin atoopikoille ja pyytää heitä testaamaan karitevoita.

      Poista
  2. Loistava kuorintavoide ! monet kosmetiikkasarjojen kurinta-aineet kuivattaa ihoa. Karite voi vai kaunistaa ja pehmentää ihon.

    VastaaPoista
  3. Miten paljon kuorinta-ainetta sinä sait tällä ohjeella? Eli kuinka monta purnukkaan kannattaa varata tähän satsiin?

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoinen sivusto! Tässähän menee joululahjasuunnitelmat uusiksi :) Osaatko sanoa kauan kuorintavoide säilyy?

    VastaaPoista
  5. Heip ja kiitos ohjeesta :) Vielä jäi kaivelemaan, että kuinka monta (ja minkä kokoista) purkkia kuorintavoidetta tuosta ohjeestasi tulee? :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...