Sivut

30.11.2013

Ohje: Vaahdotettu vartalovoi karitevoista ja öljystä, eli miten saat ihostasi pehmeän kuin vauvan pylly.Esittelin tässä postauksessa karitevoin kosmetiikan raaka-aineena. Yksi helpoimmista ja yksinkertaisimmista karitevoi-resepteistä jonka tiedän, on vaahdotettu karitevoi-vartalovoi. Se on rasvaista, ylellistä ja tekee ihon todella pehmeäksi, eli sopii täydellisesti Suomen syksyn kuivattamalle iholle.

Voiteen vaikutus kestää muutaman päivän, joten kunnon käsittely esimerkiksi kerran viikossa riittää pitämään ihon vauvanpyllyisenä läpi talven.
Tarvikkeet:
 • 300 g karitevoita
 • 80-100 g kasviöljyä tai oman maun mukaan. Mitä enemmän öljyä laitat, sen juoksevampaa valmiista voiteesta tulee. 
 • 1 rkl maizenaa tai perunajauhoa. (ei pakollinen) Tekee voiteesta helpommin käsiteltävää.
 • Eteerisiä öljyjä oman mieltymyksen mukaan. (ei pakollinen) Tähän erään käytin appelsiinia ja frankinsensiöljyä niin että appelsiinia tuli suunnnilleen kolme kertaa enemmän kuin frankinsensia. Annostele varovaisesti tipoittain.
 • Pigmenttijauhetta, esimerkiksi micaa. (ei pakollinen)Kuvien voiteessa käytin pinkkiä ja keltaista mica-pigmenttiä.
Ohje:

1. Laita huoneenlämpöinen tai vähän sulatettu karitevoi astiaan ja lisää öljy. 
2. Vaahdota seosta sähkövatkaimella kunnes se alkaa muistuttaa paksua kermavaahtoa.
3. Lisää tässä vaiheessa maissitärkkelys, pigmentti ja eteeriset öljyt, jos haluat käyttää niitä.
4. Lusikoi vaahto puhtaisiin lasipurkkeihin ja tee sormilla tai puutikulla pintaan pieniä pyörteitä
5. Anna voiteen jähmettyä jääkaapissa ja siisti purkin sisäreunat kankaalla tai talouspaperilla.
Tämä vartalovoi on todella tuhtia, ja käytänkin sitä mieluiten iltaisin, kuuman suihkun tai saunan jälkeen, kun iho on vielä kostea ja ihohuokoset auki. Se jättää ihon rasvaiseksi, mutta rasvaisuus katoaa aamuun mennessä ja tilalla on uskomaton pehmeys.

Mica-pigmenteissä on kevyt helmiäismäinen hohto, ja ne tuovat voiteeseen pienen säväyksen ylellisyyttä. Appelsiinin eteerinen öljy on yksi kestosuosikeistani ja sen yksinkertainen ja iloinen tuoksu miellyttää lähes kaikkia. Sen kaveriksi valitsin frankinsensin, joka on sellaisenaan vähän turhan metsäinen, mutta tukee appelsiinin tuoksua ja tekee siitä vähemmän saippuamaisen.

Appelsiinin eteerisen öljyn sanotaan kohottavan mielialaa, rentouttavan ja vähentävän hermostuneisuutta. Iholle hierottuna se auttaa turvotukseen ja ummetukseen.

Frankinsensi ei ole kovin laajasti tunnettu öljy, mutta se on kausituoksuna yhtä ajankohtainen ja jouluinen kuin männynhavut, kaneli ja hyasintti. Se tunnetaan kullan ja mirhamin lisäksi yhtenä niistä kallisarvoisista lahjoista, joita itämaan tietäjät veivät Jeesus-lapselle ensimmäisenä jouluna. Frankinsensin tunnettuja vaikutuksia ovat hermoston rauhoittuminen, pahojen unien ehkäisy ja luovuuden edistäminen. Se kosteuttaa kuivaa tai vanhenevaa ihoa ja auttaa myös pitämään rypyt poissa.

Minulla ei ole kovin herkkä iho, joten itselle voiteita tehdessäni saatan lisätä niihin esimerkiksi Body Shopin huonetuoksuja, joita on joskus tullut ostettua. Ne tuoksuvat ihanilta, mutta eivät ole puhtaita eteerisiä öljyjä, jotka ovat aina varmin valinta. Eteerisiä öljyjä voi ostaa luontaistuote- ja kosmetiikkaliikkeistä sekä monien isojen markettien luontaistuote- tai kosmetiikkaosastoilta. Myös Saippuapaja myy niitä.

Karitevoin ja pigmentit tätä postausta varten lahjoitti Saippuapaja. Lue täältä lisää Karitevoista ja Saippuapaja-yhteistyöstä.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus. Odottelin muitakin joulukalenterin luukkuja, joita lupasit...

  VastaaPoista
 2. Hei. Kelpaako kasviöljyksi oliiviöljy? Jos käyttää sellaista joka ei haise voimakkaasti oliiville.

  VastaaPoista
 3. Kokeilin ja hyvin toimii oliiviöljy :) Kiva ohje, kiitos!

  VastaaPoista
 4. Hei! Voiko tähän laittaa kookosöljyä vai pitääkö öljyn olla juoksevaa?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...