Sivut

16.10.2015

Maailman parhaat tussitTämä ei ole kaupallinen yhteistyöpostaus. En ole siis saanut mitään siitä hyvästä että mainostan näitä tusseja, ellei niitä huvittuneita hymyjä lasketa, jotka sain kun marssin kalliolaiseen tussi- ja maalikauppaan julistamaan että olen rakastunut. Tusseihin. 

Innostuin pari vuotta sitten maalitusseilla piirtelystä, ja koska silloin en vielä tiennyt muiden tussien olemassaolosta, kannoin hävettävän suuren määrän rahaa askarteluliikkeisiin ostaakseni aina uusia ja uusia maali- eli pumpputusseja. Siis niitä, jotka ovat täydellisiä kun korkin ensi kerran avaa, mutta eivät enää tunnin päästä. Niitä, jotka menevät tukkoon ja kuivuvat ja pullauttavat lammikon maalia siihen mihin yrität piirtää ohutta viivaa. Niitä, jotka eivät ole kovin halpoja, ainakaan jos ostaa kymmenen joka kuukausi.

MOLOTOW-tussit sen sijaan... Niitä valmistaa firma, joka valmistaa myös spraymaaleja esim. graffititaiteilijoita varten. Ne ovat laadukkaita, peittäviä, monikäyttöisiä ja ihania. Koska kaikkien eri tussivaihtoehtojen kuvailu olisi järjetöntä (valikoimaa riittää), tein vain yksinkertaisen listan:


VAIN PLUSSAT ( koska miinuksia ei ollut)


- Ne ovat uudelleentäytettäviä. Jep, uudelleen. Viimeiset tussit, jotka ostin.

- Niitä saa eri kokoisilla, mallisilla ja eri materiaaleista valmistetuilla kärjillä, millinohuista puolitoistasenttisiin.

- Kärjet voi irroittaa ja pestä ja niitä voi tietenkin myös ostaa lisää. 

- Erilaisia värisävyjä on valikoimassa tarpeeksi, päättämättömälle jopa liikaa.

- Myös metallisävyjä löytyy.

- Maaleja (tai inkkejä, kuten me ammattilaistussien käyttäjät sanotaan) voi myös sekoittaa keskenään, mikä takaa loputtoman valikoiman värisävyjä. 

- Eli myös tyhjiä tusseja voi ostaa, joihin niitä omia sävyjä voi sekoittaa.

- Tyhjät tussit voi täyttää millä tahansa maalilla.

- Niitä inkkejäkin on erilaisia, akryylipohjaisia ja alkoholipohjaisia ainakin.

- Ne eivät maksa yhtään enempää kuin muutkaan maalitussit, moniin vaihtoehtoihin verrattuna jopa vähemmän (käyttämäni ONE4All-tussit maksavat 3,60 €/kappale ja 30 ml täyttöpakkaus inkkiä vitosen)

- Akryylipohjainen inkki pysyy hyvin melkein missä tahansa pinnassa, mutta ei jämähdä vaatteisiin niin tiukasti kuin aikaisemmin käyttämäni tussit. Äitinä arvostan erityisesti tätä ominaisuutta.


Suomessa molotoweja myy Geezers the Shopin nettikauppa sekä kivijalkaliike Helsingin Kalliossa. En tiedä onko rakkaudentunnustuksillani ollut tekemistä asian kanssa, mutta olen saanut Geezersistä aina todella hyvää palvelua. Olen kysynyt tyhmiä, mutta saanut vain fiksuja vastauksia, sekä kaupan päälle monia vinkkejä tussien käyttöön ja huoltamiseen. 

Jos tarvitset tusseja tai innostuit hehkutuksestani, suosittelen näitä Molotowin tusseja todella todella lämpimästi.


4 kommenttia:

 1. Tuli kauhea himo ostaa testiin, kiitos suosituksesta tulee tarpeeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule sitten kertomaan mitä pidit, jos päädyt nämä ostamaan :)

   Poista
 2. Hei, olen laittanut sinulle sähköpostia blogini DIY joulukalenterista! Katsotko jos se on mennyt roskapostiin :)

  VastaaPoista
 3. Moi, päätin jakaa tämän! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...