Sivut

1.7.2014

Acoustic Tuesday – Akustista livemusaa joka toinen tiistai, kuten myös tänäänTähän väliin pieni puhelinkuvapostaus, koska en millään kehdannut heilua keikalla ison kameran kanssa.

Puolisoni isännöi yhdessä äänimies-Epun kanssa akustista klubia mbarissa, Helsingin sydämessä. Akustisessa tiistaissa esiintyy noin joka toinen tiistai (talvisin kerran kuussa, tässä kuussa kolmesti) erilaisia kokoonpanoja akustisella painotuksella. Esiintyjät eivät edusta mitään tiettyä genreä, mutta itse olen bongannut bändejä ja artisteja ainakin pop-, folk- ja indieosastolta.

Näitä bongauksia olen tehnyt valitettavasti vasta jälkeenpäin, kun olen päässyt kuuntelemaan edellisen illan kappaleita nauhalta. Iku järjestää klubia jo kolmatta kesää, mutta ennen viime tiistaita en ollut päässyt paikalle kertaakaan. Muuten olisin paikalla joka kerta, mutta kahdeksalta, jolloin livet yleensä alkavat, olen 99% todennäköisyydellä suorittamassa erilaisia nukkumaanmenorituaaleja jälkikasvuni kanssa.

Viime syksynä pääsin onneksi nauttimaan yhdestä keikasta kotisohvaltani käsin. Iku teki jonkinlaisia teknisiä toimenpiteitä, joiden seurauksena keikan äänet kuuluivat läppärini kaiuttimista reaaliajassa. Lupiinikin oli poikkeuksellisesti yökylässä, joten kahdeksan aikaan kaadoin itselleni lasillisen, avasin tietokoneeni, ja keskityin kerrankin nauttimaan akustisesta tiistaista.

Kumpikaan meistä ei tajunnut, että olisin voinut tulla paikalle myös ihan oikeasti. Keskityimme vain hehkuttamaan hienoa tee-se-itse-streamia, ja sitä miten kätevästi kuulisin keikan sen kautta.

Seuraava mahdollinen ajankohta olikin vasta viime tiistaina, kun esiintymässä oli helsinkiläinen Koria Kitten Riot. Helisevä kitaramusiikki ei normaalisti kiinnosta minua yhtään niin paljon kuin olisi syytä, mutta terassin lämpimänkeltainen tunnelma ja sen infrapunalämmittimet saivat kehoni lisäksi myös sydämeni sulamaan. Keikan loputtua en ollut pelkästään sitä mieltä että ihan jees, vaan todella tyytyväinen että pääsin näkemään juuri tämän keikan.
Koria Kitten Riot


  

Iku huolehtimassa valoista


Eppu huolehtimassa äänistä

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten en hehkuta mbarin kuuluisaa terassia sen enempää. Sen verran kuitenkin sanon, että jos etsit tiistai-iltana paikkaa, jossa istua alas, nauttia pari juomaa ja kuunnella samalla tunnelmallisia live-esityksiä ilman pääsymaksua, Acoustic Tuesday on vierailun arvoinen.


Tänään esiintymässä Risto, kahdeksalta.
 Levymusiikista vastaa tietenkin Dj Iku, suosikkini.


Menneiden keikkojen parhaita biisejä voi käydä kuuntelemassa Acoustic Tuesdayn Tumblr-sivulta. Tietoa uusista esiintyjistä saa parhaiten liittymällä klubin tykkääjäksi Facebookissa. Kahden viikon päästä olen todennäköisesti missaamassa ainakin Maritta Kuulan, jonka bookkaamisesta keikalle olen osittain vastuussa. Pitäkää hauskaa siis minunkin puolestani.

1 kommentti:

  1. APUA!! En tiedä huomaatko kysymyksiä vanhemmista postauksista, joten kysyn tässä. http://www.pingurun.com/2013/12/ohje-kuorintavoide-karitevoista-ja.html Paljonko tuosta satsista tuli kuorinta-ainetta? Esim. montako purkkia? Kiitos :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...