Sivut

19.6.2014

FUN BALL, kesän paras seurapeli aikuisille


En tiedä kumpi on paheksuttavampaa. Se, että Fun Ball on seurapeli, jossa riehaannutaan ilmaisesta alkoholista, vai se, että idea on muokattu amerikkalaisen, kristillisen nuortenleirin tutustumisleikistä, jossa alkoholin tilalla oli palkintona karkkia (thank god). No, maassa maan tavalla, eikö niin, ja pelin voi tietenkin muuttaa takaisin lasten peliksi, jos se tuntuu sopivammalta.

Tällä pelillä ei ollut nimeä, mutta nimesimme sen kaveriporukalla Fun Balliksi, joka kuvaa sitä täydellisen hyvin.Tarvikkeet
  • 10-75 kpl pikkupulloja (minibaarikokoa) tai muita pieniä palkintoja. Palkintoja on hyvä olla enemmän kuin pelaajia.
  • Muovikelmua ja muovipusseja
  • Teippiä
  • Kaksi noppaa

Paras tapa hankkia tarpeeksi pikkupulloja on pyytää vieraita tuomaan niitä mukanaan illanviettoon. Fun Ballin tekoon menee puolisen tuntia, ja sen ehtii hyvin tehdä vielä peli-iltana. Muovikelmun repiminen rullasta on vaikein osuus, ja se sujuu helpoiten kun pallo tehdään kahden hengen voimin.


Valmistus

Tee muovipussista pienen nyrkin kokoinen alkupallo. Kääri ympärille muovikelmua ja muovipusseja satunnaisessa järjestyksessä, laita väliin palkintoja, ja kiinnitä kerrokset teipillä.

Tee kerroksista eri kokoisia. Jossain kohdassa palkinto voi paljastua yhden muovikerroksen alta ja toisessa kohdassa teipattuja kerroksia voi olla useampia. 

Kun kaikki pullot on käytetty, lisää vielä muutama kerros kelmua, kiinnitä teipillä, ja Fun Ball on valmis.

Pelin kulku

Pelaajat asettuvat rinkiin tasaiselle alustalle. Aloittaja ottaa Fun Ballin ja hänen vasemmalla puolellaan istuva pelaaja kaksi noppaa.

Kun peli alkaa, se jolla on Fun Ball hallussaan, yrittää kääriä palloa auki mahdollisimman nopeasti, saadakseen itselleen mahdollisimman monta palkintoa. Kerrosten läpi ei saa repiä, vaan ne pitää irrottaa yksi kerrallaan.

Samaan aikaan viereinen pelaaja heittää kahta noppaa, yrittäen saada kaksi samaa numeroa. Kun niin tapahtuu, pelaaja huutaa "tuplat". Sen jälkeen palloa ei saa enää repiä, vaan se siirtyy välittömästi nopanheittäjälle ja nopat vuorostaan hänen vasemmalla puolellaan istuvalle pelaajalle. Repiminen ja nopanheitto jatkuu heti, kun pelaaja saa pallon tai nopat käteensä.

***

Peli ei ehkä kuulosta kovin vauhdikkaalta näin kirjoitettuna, mutta alkuhämmennyksen jälkeen pelaaminen muuttuu nopeasti huudon ja naurun sekaiseksi mekastukseksi. Osa pelaajista kannustaa repijää, osa nopanheittäjää, ja onnistumisen seurauksena taputetaan ja hurrataan suureen ääneen. Ikun mukaan Fun Ballissa on "suuren urheilujuhlan tuntua" ja siltä se kieltämättä tuntuukin. Viimekesäinen testiporukkamme koostui erittäin vakavamielisistä ja aikuismaisista kolmekymppisistä, joiden mielestä Fun Ball oli illan tai ehkä koko kesän paras juttu.

1 kommentti:

  1. Sulla on ihan mahtava blogi! Tämä menee ehdottomasti kesällä kokeiluun :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...