Sivut

12.5.2014

Teen roskista käyttöesineitä myös työkodissani, Made in Kalliossa


Muutin kolmisen kuukautta sitten uudelle työhuoneelle, ihanaan Made in Kallioon Vaasankadulle. Työpisteelläni kellarissa teen copywriterin töitä sen verran kun hengissä pysyminen vaatii, ja lopun aikaa taiteilen omiani. 

Pari viikkoa sitten järjestimme siivouspäivän ja puunasimme siistiksi kahvilan sekä yhteiset tilat. Nurkkia putsatessani törmäsin (omasta mielestäni) tosi hienoon A-telineeseen. Kun ihmettelin miksei se ole kadulla ohikulkijoiden ilona, kuulin että se on itse asiassa menossa roskiin. Telineen liimaukset olivat irronneet ja liitutaulupinta kulunut käyttökelvottomaksi, mutta minun mielestäni siinä oli vielä paljon elämää jäljellä. Arvaatte varmaan mitä kävi. Roudasin telineen kellariin, hoivasin sen kuntoon ja koristelin lopuksi tekosammaleella :)Eihän se niin huonossa kunnossa ole!


Paitsi että toinen puoli taitaa puuttua kokonaan. Ei hätää, se löytyy varmasti jostain.


Vanhat pinnat puhtaaksi ja tee-se-itse-liitutaulumaalia sekoittamaan. 
Ohjeet maaliin löytyvät tämän linkin takaa.


Ensimmäinen kerros maalia levitetty. Kuvasta ei näy, mutta telineen toinen puoli on tässä vaiheessa jo löytynyt.


Puupintoihin laitoin suojaksi mustaa osmo coloria.


Ensin ohut kerros osmoa pintaan...


...ja ylimääräiset rätillä pois. Pinta jäi vielä ihanan kuluneeksi.


Musta osmo color teki pinnasta yllättäen vähän liian mustan, joten raaputin sitä vähän pois puukolla.


Sisäpuolelle jätin alkuperäisen pinnan teksteineen.


Teline olisi ollut ihan kiva jo nyt, mutta mitä kävikään. Tekosammal ja liima olivat käden ulottuvilla...


Sammaloinnin jälkeen suihkutin päälle vähän mattalakkaa ja vein telineen pihalle asiakkaita houkuttelemaan.
Seuraavaksi aion ottaa käsittelyyn kuvan keskellä näkyvän liitutaulun, mutta yritän pitää näppini kurissa ja vain maalata sitä hieman.


Made in Kallio on auki arkisin klo 10-18 ja lauantaisin klo 11-17. Kahvilassa Mia tai Vertti, vähän päivästä riippuen, tekevät erilaisten herkkujen seuraksi loistavaa kahvia Helsingin Kahvipaahtimon pavuista. Kahvilan yhteydessä on myymälä, josta voi ostaa Made in Kalliossa ja sen lähitienoilla tehtyjä vaatteita, asusteita, kahvipapuja ja kaikkea muuta kivaa.

Tervetuloa kylään!


6 kommenttia:

 1. Mulla on sulle haaste mun blogissa ! =)

  VastaaPoista
 2. Vau, hieno on! Mutta olettehan varoivaisia telineen sijoittelussa - me jalankulkijat täällä Kalliossa kun jaksamme kyllä kirota noita A-telineitä ja niiden välinpitämätöntä asettelua jalkakäytävälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toi on hyvä pointti. Made in Kallion kohdalla on onneksi just sopivasti mukulakiveä jalkakäytävän ja autotien välissä, ja teline hengailee yleensä siinä. Kuvausta varten laitoin sen vähän keskemmälle, kun muuten se olisi ollut ikävän vinossa :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...