Sivut

16.5.2014

11 asiaa minusta & 11 lempikuvaani

Pingurun täyttää tänään vuoden! 

Huomasin jo vähän aikaa sitten, että vaikka olen kirjoittanut monta juttua, en ole kertonut itsestäni oikeastaan mitään. On siis juuri sopiva hetki osallistua 11 asiaa minusta -blogihaasteeseen.1. En ole onnistunut kirjoittamaan niin säännöllisesti kuin olisin halunnut, ja postaustauot ovat välillä venähtäneet hävettävän pitkiksi. Siihen on monta syytä. Juttujen tie ideasta valmiiksi työksi on joskus todella pitkä, ja tie valmiista työstä blogipostaukseksi vielä pidempi. Vaikka rakastan sekä askartelua, valokuvaamista että kirjoittamista, en joskus vain saa aikaiseksi.
2. Enkä aina meinaa uskaltaa. Monille itsensä ja oman elämänsä näyttäminen blogissa on luonnollista ja helppoa, minulle ei. Pelkkä ajatus tuttavistani lukemassa tätä blogia tuntuu epämukavalta, saatika sitten ventovieraiden kävijöiden virta. En edes tiedä mitä oikein jännitän :)
3. Ei sillä että olisin muuten ujo tai jännittäjä. Juttelen jatkuvasti ventovieraiden kanssa, olen supersosiaalinen ja puhun ihan liikaa. Sen vastapainoksi tarvitsen paljon aikaa vain itselleni.
4. Täytin juuri 35 vuotta, nimeni on Petra ja asun Helsingissä. Tämä ei itse asiassa ole lempikuviani, mutta en tykkää olla kuvattavana ja kaikki minusta otetut onnistuneet kuvat ovat ainakin viisi vuotta vanhoja.

5. Minulla on yksi lapsi ja yksi avomies. Lupiini ja Ipu ovat heidän bloginimensä.
6. Kun en askartele ja rakenna, teen töitä copywriterina eli tekstinsuunnittelijana. Valmistuin puusepäksi vuonna 2006, mutta jostain syystä en päätynyt tekemään sitä työkseni. Isona aion asua talossa, josta löytyy tilaa sekä verstaalle että työhuoneelle.
7. Rakastan värejä, tällä hetkellä erityisesti vihreää. Olen käynyt läpi vaikka minkälaisia värikausia, mutta vihreä on ollut suosikkini lapsuudesta asti. Minulla oli keltainen kausi vuonna 2002 ja kun kyllästyin keltaiseen, sen näkeminen tuntui melkein fyysisesti pahalta.

(Otin yllä näkyvän kuvan Loviisan vanhat puutarhat -tapahtumassa, ja huomasin vasta kuvia purkaessani että patsaan kaulalla on hämähäkki)
8. Rakastan musiikkia, varsinkin soulia. Lempiartistejani ovat ainakin Stevie Wonder ja Bill Withers, mutta listaa voisi jatkaa loputtomiin. Suomalaisista Plutonium 74 on ehdoton suosikkini.

9. Valokuvaus tuntuu minusta taikuudelta, koska usein kun onnistun kuvassa, en tiedä yhtään miksi. En ymmärrä kameran toimintaa vielä kunnolla ja otan samasta kohteesta aina paljon kuvia.

10. Rakastan viherkasveja. Olohuoneessamme on tällä hetkellä kaksi yli kaksimetristä traakkipuuta, sekä suuri määrä isoja ja pienempiä kasveja. Kuva on vanhasta kodistani, josta tykkäsin tosi paljon.

Yksi lempilevyistäni on Stevie Wonderin Journey Through "The Secret Life of Plants" ja yksi hillittömimmistä näkemistäni elokuvista samanniminen dokumentti, jossa kerrotaan miten kasvit tuntevat ja kommunikoivat keskenään. Levy on itseasiassa soundtrack kyseiselle pätkälle, josta löytyy sähkökäyrämittauksia, Stevie Wonder kävelemässä niityllä pikkuletit tuulessa hulmuten, nopeutettuja kuvia siemenistä kasvamassa kukiksi, musiikkia, energioita jne... 

Dokumentissa esitettyjen väitteiden todenperäisyydestä en sano mitään, mutta oudosta kiinnostuneiden kannattaa tutustua siihen. The Secret Life of Plants on valmistunut vuonna 1979 ja ihan viime vuosiin asti sitä oli mahdoton löytää mistään. Nyt se löytyy esimerkiksi Youtubesta, mutta tosi kehnolaatuisena. Oman kopioni sain netistä löytämältäni kanadalaismieheltä vuosien etsimisen jälkeen, eikä sen laatu ole juuri tuota parempi. No, tästä voisi kirjoittaa melkein oman postauksensa... :)

11. En keksi enää mitään, joten yhdestoista asia voisi olla se, että minulta saa kysyä mitä vain. Lupaan vastata rehellisesti, kunhan kysymykset pysyvät edes jotenkuten asiallisina :)


Lopuksi vielä suuret kiitokset kaikille teille, jotka ovat lukeneet blogiani kuluneen vuoden aikana. Ilman teitä tätä blogia ei olisi olemassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...