Sivut

17.4.2014

Kaktuslamppu, Lapista tietenkin!Tiedättekö sen tunteen, kun on lomalla ja saa päähänsä hankkia jotain sellaista, jota ei kotona uskaltaisi tai välttämättä edes haluaisi ostaa? Välimerellistä tunnelmaa henkivän koriste-esineen tai paikallisten suosiman värikkään juhla-asun? 

Lomahankinnan lumous ei kestä pitkään. Kun purkaa laukkuja kotoisen harmauden keskellä, saattaa havaita, että rohkea rantatoppi on todellisuudessa melkoisen rivo, ja uniikki koriste-esine näyttää ihan turistikrääsältä, mitä se ei ostaessa todellakaan ollut.

Viimeviikkoisella lapinmatkalla onnistuin pitämään pääni kylmänä. Ohitin matkamuistohyllyt muina naisina ja ajattelin, että jos en ole tarvinnut kuksaa tai poronsarvia tähän mennessä, en tarvitse niitä nytkään. En sortunut urheilukauppojen loppualeihin, enkä ostanut muhkeaa villapaitaa vaikka mieli teki, koska oli huhtikuu. Kaikki meni tosi hyvin...

Sitten pistäydyin sormikkaita etsiessäni eräänlaiseen halpahalliin, ja siinä se oli! Maailman todennäköisesti hienoin valaisin ja vielä alennuksessa. Otin kännykällä yllä näkyvän kuvan, ja lähetin sen Ipulle kera viestin: "KAKTUSLAMPPU!!!! OMG!!! KYMPIN!!!". Sain takaisin vastauksen: "OMG!! KYLLÄ!!", ja poistuin kassan kautta kasvoillani viikon levein hymy.
Pakkausta tutkittuani havaitsin että näitä mahtavia taide-esineitä olisi ollut saatavilla mm. joulupukin ja sammakon muotoisena, mutta kaktus oli kyllä ylivoimaisesti hienoin.

Unohdin lampun tottakai vuokramökille, mutta onneksi emme lähteneet viimeisinä ja aarre palautui minulle pari päivää paluumme jälkeen. Siinä se nyt loistaa.

Ajattelin maalata jalustan joko mustaksi tai aavikon väriseksi, eikä lampun lopullinen koti ole välttämättä tuossa ikkunalla. Rakastan sitä silti edelleen, koko häiriintyneen sydämeni voimalla.
Katsellessani lamppua valaistuna ensimmäisen kerran, alitajuntani viimeisteli kokemuksen soittamalla aivoradiostani kappaletta, jonka olen kuullut viimeksi yli 15 vuotta sitten.


Koivikkometsää laukkaavat hevoset. Kaksi hahmoa halki aamun ratsastaa. 
Ehtiikö turvaan matkaajat milloinkaan? Virran polveen ratsut kiiruhtaa. 

Kaksi ratsua yli virran käy. Raukeina kaksi ratsastajaa. 
Neidon käsi koskettaa, naurahtaa sanaton mies.


Euroviisuehdokas vuodelta 1976, eli Kirkan Neidonryöstö. 

Olkaa hyvä ja anteeksi.

2 kommenttia:

  1. Aivan mielttömän ihana lamppu! *NannaStiina*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, että joku muukin arvostaa tällaista omituista muoviesinettä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...