Sivut

20.2.2014

Pitsiliinakulho, lyhty tai muu astia kangasta kovettamalla

Edellisessä postauksessa kävin läpi kankaankovettajien ihmeellistä maailmaa. Tässä omat tuotokseni. Punainen kulho on tehty sokerista ja vedestä keitetystä seoksen avulla, vihreä käsitelty Paverpolilla. Kankaan kovettaminen sokerilla ja vedellä, ohje:

Laita kattilaan kaksi osaa sokeria ja yksi osa vettä (tai jotain sinnepäin). Keitä seosta viitisen minuuttia (tai jotain sinnepäin) miedolla lämmöllä, mutta varo ettei seos ala muuttua ruskeaksi. Kun seos on jäähtynyt, uita kovetettavat tekstiilit siinä ja muotoile kulho esimeriksi ilmapallon päälle. Kun tekstiilit ovat kuivuneet kokonaan, irrota ilmapallo kulhosta.

Tämänkin kulhon kovetin ilmapallon päällä ja kovetusaineena käytin Paverpolia. Näin jälkeenpäin on helppo todeta, että valkoiset pitsiliinat olisivat olleet paljon nätimpi vaihtoehto, mutta tulipahan kokeiltua. Otin kuvat kesämökillä, ja vasta tätä kirjoittaessani tajusin, etten ole nähnyt tätä vihreää tuotosta missään. Epäilen että se jäi mökille, sinne aallonmurtajan päälle nököttämään. Myös teevärjäysohjeen tennarit jäivät viikoiksi mökille, mutta niitä älysin sentään kaivata. Kulhoa en. 

Pitsiliinoja on jäljellä ainakin puoli pahvilaatikollista ja viime viikkoina olen hamstrannut niitä kirppiksiltä vielä lisää. Tähän projektiin kuuluu myös erilaisten oksien roudaaminen kotiin ja niiden kanssa suihkussa käyminen. Toivottavasti lopputulos on vaivan arvoinen :)

1 kommentti:

  1. Tuo metsänvihreähän on aivan ihana! Minulla täällä nyt vesi-sokeri-liuos jäähtymässä ja tipunkeltainen liina käsittelyä odottamassa.. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...