Sivut

26.2.2014

Helmikuun Top 2 Voimabiisit

En tiedä käykö toisille bloggaajille koskaan niin, että suunnittelee jotain postausta, ja sitten joku muu kirjoittaa sellaisen ihan samalla idealla. Eiköhän :) Haudoin tätä juttua ensin reilut pari viikkoa ja puolitoista viikkoa sitten Also Sprach Jussin Jussi Mäntysaari kirjoitti ihan samasta aiheesta. Harmittelin hetken, etten voikaan käyttää omaa ideaani, mutta sitten päätin olla rohkea, joten here goes...


1. Maritta Kuula - Bing Bong

"Ei ole talven musta säkki ylläni kuin raskas täkki". Ei ole ei! Tämä kappale oli rakkautta ensikohtaamisella. Kuulin sen radiosta harmaana helmikuisena aamuna, ja päiväni kirkastui välittömästi. Päästyäni työpöytäni ääreen olin edelleen superinnoissani biisistä, ja löydettyäni sen Spotifystä, en voinut lopettaa kuuntelemista. Olin niin täpinöissäni, että oli ilmeisesti ihan pakko raportoida asiasta Facebookiin, ensin omalleni ja sitten myös Maritta Kuulan FB-sivulle.

Kirjoitin näin: "Tännekö saa jättää reklamaation? En voi lopettaa tän kappaleen kuuntelemista ja oon vaarassa lähteä pihalle uikkareissa. Siellä on miinus kaks, kuka ottaa vastuun?"


Muutamaa tuntia myöhemmin Maritta Kuula vastasi: "Petra. Mä voin ottaa vastuun. Tuu tänne vaan. Mä oon jo täällä ulkona ottamassa aurinkoa :)  Pyydetään tuomaan simpukoita ja nautitaan Margaritat! :)"

Ihana kommentti, ihana nainen, ihana biisi! Maritta Kuulan uusi albumi ilmestyy 28.2. ja sen voi ennakkotilata täältä.
2. Kepes Mode - Stressinkestävä

"Miehen on tehtävä mitä miehen on tehtävä". Internet-ilmiöksi nousseen Nörtit-biisin tekijöiden uusin biisi, Stressinkestävä, päätyi heti julkaisupäivänä omalle tehosoitto-playlistilleni, eikä osoita edelleenkään mitään kulumisen merkkejä. Keskisuomalainen kuvaa Stressinkestävää arviossaan sanoilla hitiksi viritetty, eikä ole ollenkaan väärässä. Biisi jää soimaan päähän jo ensikuulemalta, ja jos sen kuuntelee toisenkin kerran, se istuttaa itsensä tiukasti alitajuntaan, noustakseen sieltä mieleen lähes minkä tahansa aasinsillan kautta. Viimeistään siinä vaiheessa kun kolmevuotias laulaa nuudeliannokselleen että katkaravun on tehtävä mitä katkaravun on tehtävä, on todettava että hittimatskuahan tämä todella on. Downsfhitaamisen ja leppoistamisen aikakaudella Muumiponin ja G-miehen tekemisen ylistys ei ole sanomaltaan ihan tavallisin, mutta se toimii.

Sain duon toisen osapuolen, Muumiponin, kiinni internetin syvyyksistä ja pyysin häneltä saatesanoja kappaleelle. Sain kuulla, että biisi on saanut innoituksensa suoraan elävästä elämästä. Levynteon ohella sekä G-mies että Muumiponi ovat opiskelleet täyspäiväisesti, ja työviikot ovat venyneet joskus jopa 90-tuntisiksi. "Ollaan sellaisia ihmisiä että meillä on tehtävä", jatkaa Muumiponi ja kertoo olevansa ylpeä ja hyvällä mielellä kappaleesta, ja siitä että se uppoaa ihmisiin. Syystäkin, sanon minä.

Kepes Moden esikoisalbumi Dyykkaa tää albumi ilmestyi 14.2. ja löytyy levykauppojen lisäksi mm. Spotifystä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...