Sivut

14.6.2013

Parveke ennen ja jälkeen, osa 2


Siinä se nyt on, parvekepuutarhani. Kurpitsa, timjami, basilika ja salaatit sekä roskalavan aarteista nikkaroitu matala penkki sulassa sovussa. Jos haluaa ihailla vastapäistä puistoa, voi istahtaa nurkassa olevalle tuolille. Muuten istumapaikkana toimii pieni penkkinen, jolta käsin on hyvä suihkutella kasveja tai jutella puutarhaeläinten kanssa.

Ja lyhdyt. Lyhdyt oli pakko ripustaa, vaikka valoa riittääkin vielä tähän aikaan vuodesta melkein ympäri vuorokauden.

Koska suurin osa kasveista ja huonekaluista on parvekkeen kaidetta matalammalla, nimesin projektin salaiseksi puutarhaksi. Kovin tarkkaan varjelluksi salaisuudeksi tätä ei varmaan voi sanoa, kun kerran julkaisen kuvia blogissakin, mutta kadulta tänne ei näe. Asumme melko vilkkaasti liikennöidyn kadun varrella, ja on mukavaa istua parvekkeella rauhassa ilman ohikulkijoiden uteliaita katseita. Kun lyhdyt myöhään illalla sytyttää, on tunnelma juuri sellainen kuin salaisessa puutarhassa pitääkin olla.
Tämä kuva on otettu toukokuun alussa.
Ja tämä kesäkuun alussa. Miltäköhän kuukauden päästä näyttää?
Kaksi trukkilavaa, vähän sahausta ja pintaremontista jäänyttä olohuoneen seinämaalia ja tadaa, saadaan aikaan hieno kierrätyshenkinen penkki. Lateksimaali ei ole se säänkestävin vaihtoehto, mutta toivon että tänä kesänä ei sada kauheasti. Inspiraation iskiessä ei maaliostoksille olisi sitä paitsi ehtinytkään.
Nappasin sisältä pari sopivaa tyynyä ja taittelin niiden alle paksun viltin. 
Jalokuunlilja (Great Expectations).Kasvatamme salaatinkierrätyslaatikossamme kaupan villirucolaruukkua sekä omaa, siemenistä kasvatettua rucolaa. Tavallinen rucola on niiiiin paljon paremman makuista, että istutimme sitä pari päivää sitten lähes kaikkiin vapaisiin ruukkuihin.


Lupiinin rikkinäiset kumisaappaat, joissa kasvaa mehiläiskukkasekoitusta, mitä ikinä se onkaan. Ennen parvekkeelle pääsyä näiden pinta oli vielä kiiltävä, mutta pari viikkoa auringonpaistetta teki tehtävänsä ja ne näyttävät ikivanhoilta.


Tämä on ilmeisesti jonkinlainen mehiläiskukka :) Odotan innolla minkälaisia kukkia se kasvattaa.

Seuraava projektini liittyy värjäämiseen. Ainekset löytyvät ruokakaapista ja värjättävät materiaalit vaikka kirppiskassista, joten taas kerran pääsee helpolla ja halvalla. Ennen sitä aion viettää pienen viikonloppulomasen dekkareiden, laiskottelun ja kaverin synttäreiden parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...