Sivut

6.5.2014

Lime-minttu-basilika-juustokakku American Beauty -koristelulla.


Tämän kakun makumaailma muistuttaa vähän mojitoa. Limen ja mintun kanssa käytetty basilika antaa perusmakuun raikkaan ja erikoisen vivahteen, mutta kakku maistuu silti sekä aikuisille että lapsille. Koristelutkin onnistuivat, enkä voi siis väittää kakkua rumaksi, vaikka melkein haluaisin. Opin nimittäin yhden asian.

Käytä juustokakkua tehdessä AINA reunakalvoa!

Olen aikaisemmin ollut sitä mieltä että pärjään ihan hyvin ilman erilaisia hifistely-leivontatarvikkeita, mutta reunakalvo (tai leivinpaperi) on aika ässä apuväline. Ilman sitä juustokakun reuna saattaa näyttää vähän epäilyttävältä, ellei tiedä mitä tekee (minä en tiennyt).

Kakku valmistui pääsiäisen aikaan synttäritarjottavaksi henkilölle, joka on juuri jäänyt pois työelämästä. Koristelulla halusin tavoittaa sekä pääsiäisen että työssäkäymättömyyden rennon tunnelman ja tekovaiheessa mieleen tuli vielä American Beautyn kuuluisa ruusunlehtikohtaus. 



OHJE

Tein kakun Kinuskikissan limejuustokakun ohjeella, pienin muutoksin. Varsinaisen ohjeen voi käydä kurkkimassa tuolta linkin takaa, muutokset listasin tähän.

1. Käytin pohjana suklaadominoita, mutta digestivet sopivat makumaailmaan oikeastaan paremmin. Ensi kerralla käytän siis niitä. Ohje keksipohjaan Kinuskikissalta.

2. Ohjeessa neuvotaan käyttämään täytteeseen desi limemehua. Puristin limemehua 1,5 desiä, lisäsin sekaan kaksi reilua kourallista minttua sekä yhden pienen kourallisen basilikaa ja ajoin tehosekottimella tasaiseksi. Kaadoin nesteen siivilän läpi ja käytin desin tummanvihreää makulientä pelkän limemehun sijaan.

3. Kun täyte oli sekoitettu, jaoin sen kolmeen osaan. Laitoin yhteen osaan "vähän reilummin" vihreää elintarvikeväriä, toiseen "vähän vähemmän" ja kolmanteen en ollenkaan. Kaadoin vihreimmän osan pohjan päälle ja annoin sen hyytyä pakastimessa viisi minuuttia. Sen jälkeen lisäsin toisiksi vihreimmän osan, annoin senkin hyytyä pakkasessa ja lopuksi vaaleimman. Kiilteen tein seuraavana päivänä Kinuskikissan ohjeen mukaan.

4.Koristelua varten sekoitin kookoshiutaleisiin vihreää elintarvikeväriä. Väri ei meinannut sekoittua kunnolla, joten ravistelin kookoshiutaleita suljetussa muovirasiassa kunnes hiutaleet alkoivat näyttää nurmikolta.

5. Muut koristeet ovat puolikkaita viinirypäleitä, limenpaloja ja sokerimassasta muotoiltu pupunen. 



Kakun siirtäminen tarjoiluastiaan ei onnistunut, joten yritimme Ipun kanssa naamioida irtopohjavuoan pohjaosan yrteillä. Tässä kohdassa tekoprosessia tein myös pyhän lupauksen reunakalvon käytöstä.


Ennen syömistä kakku piti tietenkin kuvata, facebookata ja instagrammata usean henkilön voimin :) 

Onko teillä jotain suosikkireseptiä juustokakuille? Oma suosikkini on lime-minttu-basilikan lisäksi Valion amerikkalainen suklaajuustokakku, mutta jonkun marjaisan reseptin haluaisin vielä ottaa haltuun.

3 kommenttia:

  1. Ainakin tämä Vadelma-kinuskijuustokakku on herkkua (ja toimii myös karpaloversiona): http://suomenateenassa.blogspot.fi/2011/08/vadelmajuustokakku.html

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Makumaailma vaikuttaa tosi kiinnostavalta ja täytteen kuvioinnin parissa pääsisi toteuttamaan luovuuttaan. Josko sitä äitienpäiväksi ehtisi :)

    VastaaPoista
  3. Voi ihanuus ,mikä kakku!
    Makumaailma kuulostaa todella hyvältä, täytyy kokeilla!
    mutta tuo koristelu! i-h-a-n-a-!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...