Sivut

7.4.2014

Suuri parvekepuutarhaongelma & inspiraatiokuvia kesän kasvatteluja varten.


Mulla on ongelma. Laitoin ensimmäisen parvekepuutarhani pari vuotta sitten ja siitä tuli minimibudjetilla ja -panostuksella tosi kiva. Kun muutimme Ipun kanssa yhteiseen kotiin, tein parvekkeellemme toisen puutarhan, ja kappas, siitäkin tuli hirmu hieno.

Voi sua parkaa. Osaat tehdä parvekkeista kivan näköisiä. Yhyy viil, boo hoo. Oliko sulla
joku ongelmakin?

No, mulla on aina tapana haluta ylittää itseni, ja sen vuoksi toinen parvekepuutarha oli selkeästi entistä viihtyisämpi. Tänä vuonna aiotaan kuitenkin olla mökillä viime kesää enemmän, enkä yhtään jaksaisi stressata parvekekukkien kastelusta. Viimekesäinen kurpitsakin sairastui härmään, chilissä oli kirvoja, ja loppukesästä parveke oli todella surkean näköinen. Pelkän blogin takia en myöskään viitsi alkaa sisustamaan tai laittamaan mitään. Eli istuttaako vaiko eikö? Ja kannattaako istuttaa, jos parvekkeesta ei tule kahta ensimmäistä hienompi ja mahtavampi ja vehreämpi ja upeampi ja...

Jepjep, nyt ymmärrän. Sulla on tosi rankkaa, otan osaa.


Parveke 2013. Kuvassa kurpitsa (tuo isolehtinen) sekä yrtti- ja salaattiruukkuja


Roskalavapenkki ja olohuoneesta pöllityt tyynyt.


Ruskeassa altakasteluruukussa näkyy chili vielä poikasena. Se menestyi Ipun hellässä hoivassa kirvoista huolimatta, kasvoi jättimäiseksi ja tuotti melkein 150 hedelmää. 


Rucolan alkuja. Sitä meillä kuluu niin paljon kun sitä tulee.


Tästä lähdettiin...


... ja tähän päädyttiin


Parvekepuutarha 2012 alkukesästä...
 

 ....ja loppukesästä. Taustalla ristikossa kasvaa papuja. Isolehtinen ihanuus on tietenkin kurpitsa, lempparini.


Empimisistä huolimatta ollaan jo tehty pieniä hankintoja siemenkaupasta, pesty parvekkeen lattia ja huudeltu pölyiset parvekelaatat. Jotain on siis istutettava. Tällä viikolla vietämme ansaittua talvilomaa Lapin hangilla mutta kun palaamme takaisin etelän kevääseen, on tehtävä vaikea päätös. Osaanko istuttaa ihan vaan kasveja ruukkuihin ja asetella ne aurinkoiseen paikkaan, vai pitääkö kaikesta saada aikaan joku uskomaton spektaakkeli? Se selviää ensi jaksossa :)


Mitä teillä kasvatetaan tänä vuonna? Olen jumahtanut yrtteihin, salaatteihin, papuköynnökseen ja kurpitsaan ja olisi kiva saada vähän uusia ideoita.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania parvekekuvia! Tällä hetkellä on oman parvekkeen kanssa suunnitteluongelmia, annoit ainakin inspiraatiota. Jos kiinnostaisi haaste: http://levallaanblog.blogspot.fi/2014/04/11-kysymyksen-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olen saanut tuon haasteen jo muualtakin, eli on varmaan aika vastata :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...