Sivut

3.4.2014

Maaliskuun voimabiisit top 2

Helmikuisen voimabiisilistauksen innoittamana vapautan sormeni hetkeksi päätyöstään niistämisestä ja raotan peitonreunaa sen verran, että saan näpyteltyä iloksenne maaliskuun inspiroivimmat biisit. Kärsin nimittäin jo kolmannesta flunssasta tänä talvena, ja voin vakuuttaa ettei se ole yhtään kivaa, paitsi niinä hetkinä kun jompi kumpi näistä biiseistä soi.

Toinen biiseistä on tässäkin kuussa suomiräppiä. Monia oikean elämän tuttujani valinta saattaa hämmentää, mutta allekirjoittanutta se hämmentää varmasti eniten. Olen aina arvostanut suomiräppiä (ihan Raptorista saakka), mutta kuunnellut sitä harmittavan vähän. Kysyttäessä en osaisi listata kyseistä genreä suosikkieni joukkoon, mutta toivon että jatkossa asia muuttuu. Niin loistavia levyjä olen tästä genrestä viime aikoina kuunnellut. Mahtavan musiikin lisäksi suomiräp-fanityttöydestä tippuvien katu-uskottavuuspisteiden määrä lämmittää kolmekymppisen äiti-ihmisen mieltä huomattavan paljon. Mutta löpinät sikseen ja musiikin pariin.1. Solonen & Kosola - Miljoona vuotta (Meripihkahuone)

Miljoona vuotta (Meripihkahuone) on J.Karjalaisen Et Ole Yksin -levyn studioraitojen päälle rakennetun Nyt Kolisee -levyn ensimmäinen sinkkujulkaisu. Biisi on niin hyvä ja projekti niin loistava, etten edes yritä kertoa siitä omin sanoin.

”Kesällä 2013 törmäsimme Jiin ja Haaviston Jannen kanssa Ruisrockin rantalavan bäkkärillä. Herrat olivat juuri soittaneet ekstaattisen keikan ja festariyleisö oli ottanut Karjalaisen uuden bändilevyn saundit avosylin vastaan. Juttelimme banjomiehen matkasta Appalakeilta takaisin sähköisen bändisaundin pariin. Jossain vaiheessa Janne lohkaisi kuinka Et Ole Yksin-levyn rumpu- ja bassogruuvet sisältävät "yllättävän paljon kätkettyä hiphoppia." Se tarttui korvaani… Keskustelu jatkui pitkin kesää muidenkin festareiden takahuoneissa. Syntyi idea flipata koko albumi suomiräpiksi.  Lupauduin ottamaan johtajalinnun tehtävät harteilleni. Kirjoitin listan räppäreistä ja biittinikkareista joiden toivoin tähän osallistuvan. Nyt kädessäsi on levy jonka tekemiseen on osallistunut 24 ämseetä ja 8 tuottajaa. Tämä on suomiräp-sukupolven hatunosto Jukalle. Et ole yksin!”, kertoo Paleface.

Lainaus on peräisin Voicen sivuilta ja päätynyt sinne jonkinlaisesta promokirjeestä. Ai mistä tiedän? Tekstissä kerrotaan että "kädessäsi on levy, jonka tekemiseen on osallistunut…". Vaikka katsoisin kuinka tarkkaan, käsissäni ei edelleenkään ole muuta kuin nenäliina, läppäri ja nuhasuihke. Ellei joku promoottori tai muu myynninedistämishenkilö onnistu toimittamaan arvostelukappaletta käsiini ennen vuorokauden vaihtumista, lupaan silti olla murjottamatta. Levy ilmestyy nimittäin jo huomenna eli 4.4. Jee!

Alla Youtube-video, tässä spotify-linkki: Solonen & Kosola – Miljoona vuotta (Meripihkahuone). Lisää infoa levystä löytyy vaikkapa Soundin jutusta.

2. Super Janne - Viivy

Jos toimit niin kuin olin suunnitellut kuuliaisen lukijan tekevän, kuuntelit ensimmäisen biisin ennen siirtymistäsi listan kakkososaan. Meripihkahuoneen riimeistä saadaan nimittäin oivallinen aasinsilta maaliskuun toiseen voimabiisiin.

"Kaikki muuttuu, jopa Super Janne.
Nykyhetki ei oo menneelle, vaan tulevalle" 
Solonen ja Kosola - Miljoona vuotta (meripihkahuone)"

Hienosti, eikö? :) Enkä edes valehdellut väittäessäni, että maaliskuun voimabiiseistä vain toinen on suomiräppiä. Tämä kaunis ja tunnelmallinen biisi nimeltä Viivy on suomiräppärinä tunnetun Super Jannen akustinen syrjähyppy vuodelta 2012. Super Janne vieraili puolisoni pienellä akustisella klubilla syyskuussa 2012 (Acoustic Tuesday mbarissa, suosittelen!) ja siitä seuranneen Facebook-ystävyyden myötä kappale oli Ipun FB-feedissä heti ilmestymispäivänään saman vuoden joulukuussa.

Kun kuulin biisin ensimmäisen kerran, en ollut yhtään varma mitä ajatella siitä. Hetken päästä huomasin kuitenkin hyräileväni ääneen sen kertosäettä, joten laitoin biisin soimaan uudelleen. Ja uudelleen.

Erityisesti jouluna, kun kotona oli puhdasta ja koristeltua ja kaikilla perheenjäsenillä hyvä & rauhaisa mieli, tämä biisi toimi erityisen hyvin. Kappaleessa ei kuitenkaan ole mitään jouluista, kuuntele vaikka itse!Tässä maaliskuun biisit. Hot or not? Kumpi toimi paremmin? Muuta sanottavaa? Kaipailen kovasti kommentteja, joten jos edes harkitset sellaisen naputtelua, täältä rohkaiseva tönäys siihen suuntaan.

Helmikuun top 2 voimabiisit löytyvät tämän linkin takaa.

2 kommenttia:

  1. Ensimmäiseen biisiin oon itse kovasti tykästynyt, toi toinen oli aivan uusi mulle. Molemmat on hyviä kyllä. Eka biisi laittaa päivän melko mojovasti käyntiin! :) *Nanna*

    VastaaPoista
  2. Joo, sillä samalla lähti täälläkin aamu käyntiin tänään :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...