Sivut

13.3.2014

Tee-se-itse-valopöytä kotoa löytyvistä tarvikkeista

Tämän diy-valopöydän rakentaminen kestää vain pari minuuttia, eikä maksa juuri mitään. Tarvittavat asiat löytyvät hyvällä tuurilla kotoasi jo valmiiksi! Käytön jälkeen se muuttuu takaisin säilytyslaatikoksi ja jouluvaloiksi, eikä vie turhaa tilaa. Valopöytää voi käyttää apuna piirtämisessä tai tehdä siitä kauniin laatikon avulla yhdistetyn leikkipisteen ja sisustusesineen. Oma pöytäni tuli ihan vain käyttöön ja ostin sitä varten halvimman mahdollisen muovilaatikon lempitavaratalostani, kierrätyskeskuksesta.
Valopöydän tarve lähti työstä, jota varten olen yrittänyt kopioida osia valokuvista toiselle materiaalille. Sen toteutusta suunnitellessani pidin printattua kuvaa kädessäni, ja hämmästyin kun hain katseellani työhuoneeni pientä ikkunaa. Aikomukseni oli ilmeisesti kartoittaa voisiko sen äärellä "piirtää läpi" niin kuin lapsena tehtiin :)

Pohdittuani erinäisiä läpipiirtämistä käytännöllisempiä vaihtoehtoja, totesin että kätevintä olisi tehdä homma fotarilla, eli skannata kuva, suorittaa jotain mystisiä toimenpiteitä ja printata lopputulos esimerkiksi kalvolle. En tehnyt niin kahdesta syystä. Ensinnäkin en vaan osaa. Osaan juuri ja juuri käsitellä omat valokuvani ja säätää oman blogileiskani bloggerin ystävällisen työkalun avulla. Jos sivulleni täytyy tehdä asioita, joiden toteuttamiseen tarvitaan css-osaamista, poikaystävä tulee apuun.

Fotarointi, eli päivä- tai viikkokausien viivyttely ennen kuin projekti päätyy "emmä sitä ois oikeesti halunnutkaan tehdä"-osastoon oli siis pois laskuista. Ymmärsin tarvitsevani valopöydän, mutta nopea kurkkaus käytetyn tavaran nettikauppoihin kertoi, että ne ovat joko kalliita tai ihan oikean pöydän kokoisia. Mihin mä sellaisen sitten myöhemmin laittaisin? Olisiko mun pakko ruveta tekemään loputtomiin erilaisia valopöytäprojekteja?
Onneksi on Google. Kymmenen sekunnin panostuksella sain eteeni näkymän erilaisia diy light table -kuvia joista valitsin tämän, Here Comes The Sun -blogin käsittämättömän siistin ja yksinkertaisen ratkaisun.
Jouluvaloni olivat osittain rikki, joten niiden valoteho ei ollut kummoinen. Askartelin ilmastointiteipistä "tason", jonka avulla sain valot lähemmäksi kantta. Jos et jaksa askarrella, tyynykin käy hyvin, tai joku vastaava täyte laatikon pohjalla. Valopöytää ei silloin kannata jättää yksin, ellet ole varma siitä etteivät valot kuumene. 


Valopöydästä tuli hieno, mutta projektille, jota varten sen rakensin, ei käynyt yhtä hyvin. Sain aikaan ehkä maailmankaikkeuden rumimman laukun, ja loput aihiot on toistaiseksi jemmattu kaappiin uutta inspiraatiota odottamaan. En yritä olla vaatimaton tai kerätä kehuja. Laukusta tuli yksinkertaisesti niin hirveä, ettei Uffin kierrätyslaatikkokaan suostuisi ottamaan sitä vastaan. Nyt mulla on kuitenkin valopöytä, jee!

2 kommenttia:

  1. Peukku sulle. Toivottavasti seuraava laukku onnistui.

    VastaaPoista
  2. Tarvitsen inspiraation iskettyä nopeasti ja ilmaiseksi valopöydän, googlaan ja kas, täältä blogistahan se ratkaisu kiperään tilanteeseeni löytyikin! Kiitos ideasta, tarvikkeet tosiaan löytyvät jopa täältä mökiltä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...