Sivut

8.11.2013

Ohje: Tupsuhuivi ilman ompelukonetta


Lähtölaskenta jouluun alkaa nyt. Tiedättekö miksi? Ulkona on pimeää ja sisällä on pimeää. Katuvalot heijastavat ällöttävää, kellertävää valoa märän asfaltin päälle, ja muutamia viikkoja sitten leiskunut ruska mädäntyy maassa märkinä lehtikasoina. Koko ajan tuulee ja on kylmää ja ikävää.


Onneksi on koti. Lämmin ja turvallinen pesä, jossa voi polttaa kynttilöitä ja levittää käsityötarvikkeet olohuoneen lattialle. Piristääkseni itseäni ja teitä, päätin omistaa marraskuun ja ehkä osan joulukuutakin joululahjakalenterille. Luvassa on erilaisia, kohtuullisen helppoja tee-se-itse-ohjeita, jotka sopivat joululahjoiksi tai omaan käyttöön. Koska nyt on marraskuu, luukkujakaan ei tarvitse olla tasan 24 kappaletta, vaan esimerksi niin paljon kun ehdin toteuttaa.

Ensimmäinen ohje on neliönmuotoinen tupsuhuivi, jonka lähes jokainen osaa tehdä. Se tehdään trikooneuleesta, joka ei purkaudu rumasti vaikkei reunoja huolittelisi. Tupsut tekee telkkaria katsoen yhdessä illassa ja niiden kiinnitykseen menee toinen. 


Tarvikkeet:
  1. Neliönmuotoinen pala trikooneuletta, esim 110 cm kertaa 110 cm
  2. Puuvillalankaa haluamissasi väreissä
  3. Sakset, isosilmäinen neula ja mittanauha.
  4. Pala kartonkia tai pahvia
Sitten tupsuja tekemään. Nurkkiin menee kolme tupsua ja sivuille huivin koosta riippuen 5-8 tupsua. Omaan huiviini meni 40 tupsua. 

Netti on pullollaan hyviä tupsuohjeita, joten en tee sellaista itse. Tässä muutamia linkkejä:Ohjeet ovat englanninkielisiä, mutta selkeästi kuvitettuja. Jos tupsujen tekeminen uhkaa kaatua kielimuuriin, laita sähköpostia tai kirjoita kommentti niin teen tupsuohjeet myös suomeksi.

Kun leikkaat pahvinpalaa tupsujen tekemistä varten, tee siitä n.kolme senttiä pidempi kuin haluamasi tupsu. Tupsu lyhenee sidottaessa ja saatat myös haluta tasoittaa latvoja saksilla.
Kun tupsuja on tarpeeksi, kiinnitä huvin jokaiseen nurkkaan kolme tupsua kieritettyjen tai letitettyjen nauhojen päähän. Jätä yksi nauhoista vähän muita pidemmäksi.

Kiinnitä loput tupsut huivin sivuille, suurinpiirtein yhtä kauaksi toisistaan. Venyttele trikoon reunoja niin että ne lähtevät kiertymään ja plim! Sait juuri valmiiksi ihanan, uniikin tupsuhuivin!
Parvekeorava ja parvekepupu valittivat kylmää, mutta olivat hieman tyytymättömiä kun kiedoin heidät uuteen huiviin. En ymmärrä miksi :)

Sitten perjantain kimppuun ja illan askarteluja paskarteluja odottamaan. Ostin tarvikkeet toistakin huivia varten, mutta en osaa päättää tupsujen väriä. Mikä tai mitkä värit sopisivat teidän mielestänne mustan huivin kanssa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...