Sivut

24.10.2013

Ihmeellisen tiskiharjan mysteeri

Kuva: www.agrimarket.fi

Siivousvälineet eivät ehkä pääse trendikkäimpien blogausaiheiden top kymppiin, mutta epätrendikkyyden uhallakin aion kertoa teille ihmeitä tekevästä tiskiharjasta. Ystäväni kertoi eräänä päivänä selvittäneensä hankalan mysteerin, joka oli vaivannut häntä ja hänen äitiään jo pitkään. Ystävän äidin käyttöön oli nimittäin päätynyt tiskiharja, joka oli tavallisesta ulkomuodostaan huolimatta hyvin erikoinen. Se ei kulunut käytössä ollenkaan ja on yli kolmen vuoden käytön jälkeen yhä kuin uusi.


Kun ystäväni kertoi tarinaa, kiinnostukseni heräsi heti. En ole läheskään mallikelpoinen kierrättäjä, mutta ikuinen tiskiharja kuulosti hyvältä ja ekologiselta hankinnalta.

Mysteeritarina sai päätöksensä, kun ystäväni vieraili maitotilalla ja näki siellä maitotonkkien pesuun käytettävän, tutunnäköisen harjan.

Ihmeellinen tiskiharja on merkkiä DeLaval, ja niitä voi ostaa karjatarvikkeita myyvistä liikkeistä. Vaikka harja onkin tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi navetassa, siihen ei ole lisätty navettabakteereja tekoprosessin aikana.  Se sopii siis hyvin myös ihmisten astioiden pesuun.


Kuva: www.agrimarket.fi
Ikuisena tiskiharjanakin markkinoitu DeLaval-harja kestää astianpesukoneen, ja sen voi tarvittaessa desinfioida keittämällä. Harjakset ovat valmistajan mukaan kovaa kulutusta kestävää erikoismuovia, joka selittää pitkän kestävyyden. Harjaa myy ainakin Agrimarket ja sitä löytyy kahdessa värissä.

Ihmeharja meni heti tilaukseen ja odotan sen saapumista hetkenä minä tahansa. Tällaiset suusta suuhun kulkevat vinkit ovat muutenkin parhaita, varsinkin sellaiset kuin ihmeharja, joka on alunperin tarkoitettu ihan muuhun käyttöön.

Onko sinulla hyviä vinkkejä erityisen kestävistä tai muuten hyväksi havaituista kodin tavaroista? Kerro heti!

3 kommenttia:

  1. Tämä on hyvä postaus. INHOAN muovisia harjoja, joita joutuu melko usein heittämään pois. Edes "ekologinen" vaihtopääharja ei paljoa lohduta. KIITOS! t. punavuorelainen kotiäiti

    VastaaPoista
  2. Hyvä että tykkäsit! Kumman värin valitsit? :)

    VastaaPoista
  3. Äidilläni on tuollainen, joka on ollut käytössä noin 40 vuotta ja on kuin uusi

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...