Sivut

12.7.2013

Pitsiliinoista ja kesäkirppiksistäJotkut kirppislöydöt tulevat vastaan niin sopivasti ja niin osuvaan aikaan, että ne tuntuvat melkein kuin lahjoilta taivaasta. Olen aikamoinen kirppishaukka, joten sillä että käyn läpi kaikki vastaantulevat käytetyn tavaran myyntipaikat, ei tietenkään ole asian kanssa mitään tekemistä. 

Tämä laatikollinen virkattuja pitsiliinoja ja reunapitsejä maksoi vain kympin, ja osui kohdalleni muutama päivä sen jälkeen, kun mietin että teevärjättyjen vaatteiden tuunaukseen olisi mahtavaa käyttää vanhoja pitsiliinoja. 

Ajaessani kesämökiltä kauppaan ja takaisin, törmäsin yhteensä kolmeen kesä- tai pihakirppiskylttiin. Rautaisen tahdonvoimani avulla onnistuin huristelemaan kahden ohi lähes vaivatta, mutta yhdessä oli kuitenkin pakko käydä. Vanha navetta ja omakotitalo olivat täynnä tavaraa, ja sisustusintoiselle oli tarjolla vaikka mitä mielenkiintoista; sinkkiämpäreitä, vanhoja arkkuja ja isoja puisia kiuluja. Onneksi en tarvitse mitään sellaista juuri nyt.
Rakastan sekä äitiyttä että tytärtäni, mutta en silti halua pitää äitiysblogia, tai niin ainakin haluan ajatella. Vaikka en raahaa Lupiinia kuvaustilanteisiin tai käytä häntä rekvisiittana, pienen assistenttini mielestä hänen läsnäolonsa kaikissa puuhissani on aivan välttämätöntä. Ei ole muuten ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun jälkikasvuni on oikeassa ja minä väärässä. Huomasin muistikorttia läpikäydessäni taas kerran, että ne kuvat joiden luomisprosessissa Lupiini oli ollut mukana, olivat monin tavoin parempia ja mielenkiintoisempia.
Ihania värejä ja malleja. Yläreunassa lentelee selvästi perhosia ja vasemman alanurkan liina kasvaa koiranputkea. 
Näiden pitsien levittelyn ja lajittelun parissa viihdyimme molemmat pitkään. Vaikka en ole vielä keksinyt mihin aion pitsejä käyttää, on niiden esille ottaminen ja niistä inspiroituminen ihanaa tekemistä jo sellaisenaan.
Tein päätöksen alkaa pitsiliinataitelijaksi ja omistaa koko elämäni kaikenlaisille niihin perustuville projekteille. Elämäntyön todellinen kesto on varmaan noin kaksi viikkoa, jonka jälkeen innostun loppuelämäkseni jostain muusta, mutta ajatus on silti tärkein.

Ideoita pitsiliinakäsitöihin ja -askarteluun löytää helposti esimeriksi Googlen kuvahausta tai Pinterestistä laittamalla hakusanaksi "doily ideas", "doily projects", "doily upcycle" tai "doily recycle".


3 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...